Express­lån - Massor med express­lånA--0A-EG - EX - U2-0

Kul om Expresslån

Roligt om express­lån

Det finns inte så mycket kul och roligt att säga om express­lån och mobillån. Däremot finns det mycket som är hårresande och konstigt gällande sms-lånen och express­lånen.

Några lustiga och mindre roliga saker beträffande dyra och onödiga snabblån, weblån och express­lån kommer gå att läsa om här.

Sveriges dyraste SMS-lån någonsin

Sveriges dyraste express­lån och SMS-lån någonsin Det dyraste express­lånet eller SMS-lånet i Sverige var ett 500 kr lån som hade en lånetid på 15 dagar. När lånet skulle betalas tillbaka skulle man betala 675 kr vilket motsvarar en effektiv ränta på nästan 150 000 %. Det var företaget KreditIdag som erbjöd denna ockerränta år 2013.

H-EG - EX - U2-1

Första Express­lånen

Första Express­lån De första Express­lånen eller SMS-lånen i Sverige började lånas ut år 2006. Marknaden var i det närmaste helt oreglerad. Det var vanligt att företagen annonserad om räntefria SMS-lån eller gratis SMS-lån men den egentliga effektiva räntan var nästan alltid över 1000%.

Express­lån leder till Kronofogden

Express­lån leder till Kronofogden Det finns ingen annan låneform som leder till lika många betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten som express­lån. Totalt får nästan 60.000 personer anmärkningar hos Kronofogden varje år.

H-EG - EX - U2-2

Orsaker till att inte ta Express­lån

Orsaker till att inte ta Express­lån Det finns massor med anledningar till att inte ta ett express­lån.

  • Express­lånen är dyra
  • Om du väntar en månad med utgiften får du en effektiv ränta på 1000%
  • Risken att hamna hos Kronofogden är stor
  • Det finns billigare sätt att låna pengar
  • Pantsätt något istället och då är räntan bara 40%
  • Försök ta en blancolån istället


Alla lånebelopp för Express­lån

Det finns massor av olika express­lån med lånebelopp från 500 kr till 10.000 kr. Om du väljer något nedan får du reda på alla de billigaste Express­lånen för det valda lånebeloppet.

I-EG - EX - U2-3

Alla lånetider för Express­lånen

Du kan välja på att låna pengarna mellan 15 dagar och upp till 15 år. Nedan hittar du de vanligaste lånetiderna för express­lån och där får du direkt reda på vilka lån som är de billigaste för varje låneperiod och för alla olika belopp.

Bästa långivarna av express­lån

Nedan kan du hitta marknadens bästa och största långivare av express­lån.

Mer fakta om Express­lån

Här kan du hitta mer intressant information och objektiv fakta om express­lån, SMS-lån, mobillån och snabblån med också en del roliga och andra mindre lustiga saker gällande om små korta dyra lån.


Meny - Expresslån
Till förstasidan på www.expresslan.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
BilligasteDyrasteBästa lånenNyheter